Autor: Toomas Kelt • 1. aprill 2024

Õiguskantsler: riigiametnikud ei või omaniku loata tema metsa inventeerida

Õiguskantsler tuletas Keskkonnaametile meelde, et üldreeglina võib ka riigiametnik viibida teise inimese maatükil vaid omaniku loal ning ka seaduses ette nähtud erandite korral tuleks omanikku teavitada.
Kaitsealune metsaelupaik.
Foto: Riina Kotter/Keskkonnaamet

Õiguskantsleri pöördumine on ajendatud maaomanike kirjadest, kellele teeb muret levinud praktika, mille puhul riik ei teavita maaomanikku sellest, et inimese maal tehakse inventuuri. Selle tulemusena võib riik võtta maa looduskaitse alla või muuta senist kaitsekorda rangemaks. See aga tähendab omandiõiguse piiramist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077