Kakao hind tooraineturul on tõusnud kuu ajaga 40 protsenti, poole aastaga 115 protsenti, aastaga 130 protsenti ja kolme aastaga 200 protsenti. Kiire hinnatõus paneb siinsedki šokolaaditootjad uusi lahendusi otsima – näiteks rajama oma istandust Costa Ricasse.
Eesti väiketootjatele on kakao kallinemise mõju väiketootja Chocokoo asutaja Kristel Lankotsi hinnangul väga suur, sest hinnatõus on olnud järsk ja hüppeline, kirjutab Äripäev. „Ja on tulemas ilmselt veelgi suurem hüpe,“ arvas ta.
Tootmisettevõtted seisavad silmitsi üha keerukamate nõudmistega: tellimuste tähtajad lühenevad, kvaliteedistandardid karmistuvad ja kuluefektiivsuse vajadus kasvab. Globaalsed tarneahelad ja digitaliseerimine sunnivad otsima viise, kuidas tagada sujuv tootmine ja andmepõhine juhtimine.