Autor: Viivika Rõuk, Toomas Kelt • 28. märts 2024

Pärnu linnapea: oleksin pettunud, kui miljardiinvesteering läheks Pärnust mööda

Eile sai teatavaks Hollandi firma Power2X plaan rajada Pärnusse ligi miljard eurot maksev biometanooli ja vesiniku tootmiskeskus. Pärnu linnapea Romek Kosenkranius näeb selle projekti realiseerumisel suurt kasu nii Pärnu kui ka kogu Eesti majandusele.
Pärnu linnapea usub, et teiste tööstuste juurde mahuks Pärnusse ka biometanooli ja vesiniku tootmine.
Foto: Viktor Tund/Pärnumaa Arenduskeskus

Romek Kosenkranius avaldas Äripäeva raadio hommikuprogrammis lootust, et suurprojekt leiab toetust ka elanike hulgas ja ei takerdu vastuseisu tõttu, nagu oleme viimasel ajal Eestis näinud. “Meilgi on mõned sellised miljardi-tehased läinud lähiriikidesse ja sellest on võitnud ainult nemad. Ma väga loodan, et meil läheb paremini, et see investeering üle miljardi euro pluss töökohad pluss energiajulgeolek pluss panus Eesti ekspordi võimekusse saab pigem positiivse toetuse,” ütles linnapea.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077