Autor: Äripäev • 22. märts 2024

Euroopas keelatakse sunnitööga valminud kauba müük

Eelmisel nädalal sai Euroopa Liidu Nõukogus liikmesriikide heakskiidu ettepanek, millega keelatakse sunniviisilise tööga valminud tooted liidu turul. Eesti toetas ettepanekut.
Majandus- ja infotehnoloogiaministri Tiit Riisalo sõnul on fookus just kolmandates riikides sunniviisilise tööga toodetud kaupade turult kõrvaldamisel.
Foto: Raul Mee

Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo teatas, et Eestis sunniviisilise töö juhtumeid ei esine ning eelnõu fookus on just kolmandates riikides sunniviisilise tööga toodetud kaupade turult kõrvaldamisel. „Ükski riik või ettevõte ei peaks oma äri kasvatama inimeste väärika kohtlemise ja inimõiguste arvel,“ ütles ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077