Autor: Toomas Kelt, Sigrid Kõiv • 12. märts 2024

Käibe TOP: 20 suuremat käibekasvatajat elektroonikatööstuses

Sarnaselt paljude teiste tööstussektoritega langes eelmisel aastal ka meie elektroonikatööstuste koondkäive, kuid erinevalt paljudest sektoritest oli langus alla kolme protsendi, selgub Äripäeva infopanga elektroonikatööstuse aastaraportist. Lugejateni toome kakskümmend suuremat käibe kasvatajat eelmisest aastast.
TSuurima käibekasvu tegi eelmisel aastal Stoneridge Electronics. Pildil ettevõtte tegevjuht Ardo Asperk.
Foto: Raul Mee

Eestis oli 2023. aasta detsembri seisuga 164 elektroonikatööstust, neist 157 ületasid 70 000-eurost käibepiiri. Nende koondkäive oli 2023. aastal 2,3 miljardit eurot ja see kahanes aasta varasemaga võrreldes 2,7%. Kahanemine toimus eelkõige eelmise aasta teises poolest, mil kolmanda kvartali koondkäive kahanes 1,1% ja neljanda kvartali koondkäive 4,1%. Esimese poolaasta kahe kvartali jooksul kasvas koondkäive vastavalt 1,4% ja 1,2% kvartalis.

Äripäeva Infopanga elektroonikatööstuse konkurentsiraportiga saab tutvuda SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077