Autor: Anu Jõgi • 6. märts 2024

Streik sulgeb Soome ekspordi sadamates kaheks nädalaks

Järgmisel esmaspäeval alustavad ametiühingud Soomes streiki, et sundida valitsust taganema seadusemuudatustest, mis ametiühingute hinnangul nõrgendavad töötajate õigusi.
Pilt aastatetagusest streigist Vuosaari sadamas.
Foto: MARKKU ULANDER, Lehtikuva/Scanpix

Streik keskendub ekspordile ja impordile sadamates ja raudteel, teatas ametiühingute keskliit SAK. Samuti on kaasatud suured tööstusettevõtted ja jaotusterminalid. Peamistes sektorites on streikidega hõlmatud ligikaudu 7000 töötajat, kirjutab Äripäev.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077