Autor: Janno Riispapp • 6. märts 2024

Saneerimisel moodulmajatootja vajus pankrotti. “Lõputult ei saa võidelda”

Harju maakohus kuulutas välja peamiselt Skandinaavia turule moodulmajasid tootnud EaHa Nordic Constructioni pankroti, seni esitatud nõuete kogumaht ulatub üle 4 miljoni euro.
Harmet müüs saneerimisel tütarfirma selle juhatusele, omanikuvahetuse järel kuulutati välja ettevõtte pankrot.
Foto: Liis Treimann

Aastavahetuse paiku kuulus ettevõtte 60protsendine enamusosalus veel osaühingule Harmet ja ettevõte kandis nime Harmet Constructions. Siis müüdi nüüdseks EaHa Nordic Construcion nime kandev tütarfirma väikeosanikest juhtidele Mehis Vasarale ja Tarmo Ivanovile, kirjutab Äripäev.

Harmeti tegevjuht Alo Tamm sõnas aasta alguses, et ettevõte otsustas keskenduda oma põhiärile. Väikeosanikega sai varem kokku lepitud, et Harmet Constructionsi saneerimiskava kinnitamisel järel võõrandatakse Harmeti osalus vähemusosanikele.

Pankrotihaldur Andres Hermeti sõnul on EaHa Nordic Constructioni suurimad võlausaldajad üürileandja Eesti Talleks, endine emaettevõte Harmet, aga ka SEB pank garantiinõuetega.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077