Autor: Tööstusuudised.ee • 1. märts 2024

Ettevõtjatele avaneb võimalus saada toetust teadus- ja arendustöötajate palkamiseks

Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo allkirjastatud määruse põhjal on edaspidi võimalik Eesti ettevõtjatel taotleda toetust teadus- ja arendusvaldkonna (TA) töötajate tööjõumaksude katmiseks. Toetuse suurus on kuni 25 protsenti töötaja eest makstud tulumaksust.
Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo.
Foto: Andras Kralla

Tulevast Eesti majanduskasvu veavad teadusmahukamad ettevõtted, kes vajavad üha rohkem teadus- ja arendustöötajaid, sõnas minister Tiit Riisalo pressiteate vahendusel. „Samas on kõrgelt haritud tippspetsialistide palkamine paljude ettevõtete jaoks väljakutse nende suurema palgaootuse tõttu. Seetõttu paneb riik uue toetusega õla alla, et kasvatada erasektori teadus- ja arendustegevuse mahtu ning säilitada ja luua uusi kõrget kvalifikatsiooni eeldavaid töökohti teadlastele, inseneridele ja tehnikutele,“ sõnas minister. „Ka teiste riikide kogemused näitavad, et riigi toetus on aidanud suurendada ettevõtjate investeeringuid teadusmahukasse ettevõtlusesse.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077