Autor: Toomas Kelt • 26. veebruar 2024

IKEA tõusis Eesti neljandaks metsaomanikuks

Hiljutise suurtehinguga omandas IKEA investeerimisfirma Ingka Investments Eestis 6300 hektarit metsamaad, mis koos seni nende omanduses olnud 20 tuhande hektari metsamaaga tõstis firma Eesti neljandaks metsaomanikuks.
Ingka Investementsi omandatu on peamiselt okas- ja kasemetsad.
Foto: Toomas Kelt

Äripäeva andmetel on Eesti suurimad metsaomanikud Eesti riik 1,1 miljoni hektariga, järgnevad Foreko OÜ umbes 60 tuhande hektariga ning Tornator Eesti üle 58 tuhande hektariga. Neljandale kohale tõusis nüüd Ingka Investments (IKEA), kellele kuulub Eestis 28300 hektarit metsamaad, lisaks 5200 hektarit põllu- ja muud maad (3200 hektarit omandati viimase suurtehinguga, 2000 hektarit kuulus neile varem).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077