Autor: Tööstusuudised.ee • 20. veebruar 2024

TalTech hakkab koolitama mere- ja kliimaeksperte

Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituut koostöös meresüsteemide instituudiga uuendas õppekava, et lisaks maateaduse ja mäenduse asjatundjatele koolitada ka mere- ja kliimateaduste eksperte. Uue magistriõppekava nimi on “Maa süsteemid ja geotehnoloogia“.
Uus magiteiprogramm hakkab koolitama lisaks mäenduse asjatundjatele ka mere- ja kliimaeksperte.
Foto: TalTechi geoloogia instituut

Uuendatud õppekava programmijuhi, geoloogia instituudi vanemteadur Leeli Amoni sõnul tingisid uuendamise muutunud ootused nii ühiskonnas kui ka tööturul. “Uuendatud õppekava “Maa süsteemid ja geotehnoloogia” on loodud vastamaks tänapäeva üha kasvavatele väljakutsetele, mis on seotud nii meie majanduse kui ka keskkonnaga. Meie eesmärk on koolitada tulevasi eksperte, kes on varustatud teadmistega, et toime tulla kliimamuutuste ja piiratud loodusressurssidega seotud globaalsete küsimustega. Uus õppekava pakub tudengitele senisest rohkem võimalusi spetsialiseerumiseks ja laiemat tulevikuametite valikut. Lisaks maateaduse ja mäenduse asjatundjatele hakkame nüüd magistriõppes koolitama ka mere- ja kliimateaduste eksperte,” selgitas Amon.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077