Autor: Tööstusuudised.ee • 6. juuli 2023

Eesti maapõueressurssid saavad kaasa aidata rohepöördele

Euroopat ootab ees teatud liiki maapõueressursside põud ja meie loodusvarad võivad mängida olulist rolli selle kriisi leevendamisel. Eesti Mäeseltsi auliikmeks valitud Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi vanemlektor Erik Väli sõnul pidurdab Eesti maapõueressursside kasutuselevõtmist tasakaal riigi ja kohalike omavalitsuste huvide vahel.
Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi vanemlektor Erik Väli.
Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Selleks, et anda oma panus tulevikku läbi maapõues leiduvate ressursside ja nende majandusliku potentsiaali uurimisse, võttis Väli 2016. aastal sügisel vastu kutse asuda tööle Tallinna Tehnikaülikooli Geoloogia instituuti. „Seal ootas mind ees uus ja huvitav väljakutse - jätkata oma mäendusalast tegevust teadus ja akadeemilises õhkkonnas,“ räägib Väli. „Õppejõuna annan edasi bakalaureuseõppekava „Maa süsteemid, kliima ja tehnoloogiad“ üliõpilastele aastakümnete jooksul omandatud kogemust, teen jõudumööda teadust ja hoian mentorina silma peal nii mõnelgi inseneriks pürgival andekal tudengil,“ kirjeldab Väli, kes ennustab eriala lõpetanutele suuri võimalusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077