Autor: Indrek Alliksaar, KPMG audititeenuste juht • 20. veebruar 2024

KPMG ekspert: jäätmekäitlejad peavad protsesse kohendama ja efektiivsemaks muutma

Jäätmekäitluse kohaliku turuga seotud ärimahud püsivad stabiilsed ja ettevõtjate võimalused oma tulemusi parandada on piiratud, kirjutab KPMG audititeenuste juht Indrek Alliksaar värskes jäätmekäitlejate kvartaliraportis.
KPMG audititeenuste juht Indrek Alliksaar
Foto: Raul Mee

Jäätmekäitluse 2023. aasta kvartaalsed andmed jätavad koondsummade tasandil mulje, et sektori müügitulu on kiirelt kahanemas. Nimelt on jäätmekäitluse müügitulu trend olnud 2023. aastal kvartalite lõikes pigem langev ja 2023. aasta neljanda kvartali müügitulu kujunes ligi 10% aastatagusest madalamaks.

Äripäeva Infopanga jäätmekäitlejate kvartaliraportiga saab tutvuda SIIN.

Samas mõjutab andmeid suuresti üksikute turuosaliste tegevus. Nii näiteks oli vaid ühe vanametalli kokkuostja müügitulu 2023. aastal 86,9 miljoni euro võrra eelmisest aastast väiksem. Samal ajal püsis tavajäätmete käitlejate müügitulu lõppenud aastal 2022. aasta tasemel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077