Autor: Tööstusuudised.ee • 30. jaanuar 2024

Enam kui pool aastasest elektritoodangust oli taastuvenergia

Eesti elektrijaamad tootsid 2023. aastal taastuvatest allikatest 2 607 gigavatt-tundi elektrienergiat, mis moodustas 53 protsenti Eesti elektritoodangust.
Utilitase Saarde tuulepargi aastatoodang ulatub 135 GWh-ni. Tuuleenergia andis eelmisel aastal kokku 26% taastuveelektri toodangust.
Foto: Andras Kralla

Taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia kogus oli ühe protsendi võrra väiksem eelnevast aastast, kuid kuna kogu elektritoodang vähenes 35 protsendi võrra, kasvas taastuvenergia osakaal kogu toodetud elektrienergiast. Kogutarbimisest kattis taastuvenergiast toodetud elekter möödunud aastal 30 protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077