Autor: Tööstusuudised.ee • 16. november 2023

Sunly avas suurima salvestiga päikesepargi

Täna avatud Kilingi-Nõmmel asuvas Pikkori 2 MWh salvestiga päikesepargi aku suudaks tagada kõigi linna 1500 elaniku elektrivajaduse enam kui tunniks ajaks.
Sunly asutaja ja tegevjuht Priit Lepasepp.
Foto: Artplay Films

Pikkori on suurima salvestiga päikesepark Eestis, mille keskmes on 2MWh Huawei aku. Päikesepark on ehitatud ida-lääne suunaliselt, mis tähendab, et elektrienergiat toodetakse pikemal perioodil, kui lõunasuunaliste parkide puhul. Sunly plaanib tulevikus lisada salvestuse ka teiste elektrijaamade juurde, seda nii Eestis kui ka Baltikumis ja Poolas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077