Autor: Toomas Kelt • 15. november 2023

Tõnu Mertsina: tunneli lõpus on näha hägusat valgust

Lähiajal pole töötleva tööstuse üldises olukorras loota kiiret paranemist, kuid suurest langusest oleme läbi, rääkis Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina konverentsil Tööstuse äriplaan 2024.
Tõnu Mertsina
Foto: Johanna Adojaan

Tööstussektori väljavaade on tulevaks aastaks veidi paranemas, rääkis Mertsina. Languse kõige sügavam osa on ilmselt nii tööstuses kui majanduses üldiselt läbi, kuid viimasel ajal on lisandunud riske, millega ette ei osatud arvestada. Eelkõige on need seotud geopoliitiliste sündmustega, nii nagu ka praeguse majanduslanguse on paljuski tekitanud sõda Ukrainas. Kui aga sõda Lähis-Idas laieneb, viib see taas üles energiahinnad. Seda mõju tunneksid aga kõik majandusharud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077