Autor: Toomas Kelt • 14. november 2023

Tööstuses on palgalõhe kosunud

Tööstussektoris on palgalõhe viimastel aastatel kasvanud, üle-eelmisel aastal teenisid töötlevas tööstuses töötavad mehed tunnis ligi kaks eurot rohkem kui sama tööd tegevad naised.
Keskmiselt on tööstuses naiste ja meeste palkade erinevus üks suurimaid.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti esialgsete andmete kohaselt oli üldiselt naiste brutotunnitasu 2022. aastal 17,7% väiksem kui meestel, aastaga kasvas sooline palgalõhe 2,8 protsendipunkti. Kasvama hakkas ka palgalõhe töötlevas tööstuses, tõustes 21,4 protsendilt 25,8 protsendini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077