Autor: Tööstusuudised.ee • 15. november 2023

Aasta tööstur 2023 on Taavi Madiberk

Aasta tööstur 2023 on Skeleton Technolgiese asutaja ja suurettevõtja Taavi Madiberk, selgus täna konverentsil "Tööstuse äriplaan 2024".
Aasta tööstur 2023 on Taavi Madiberk.
Foto: Skeleton Technologies

„Taavi Madiberk on hea näide sellest, milleni viivad õigel ajahetkel võetud riskid, ambitsioonikas kasvuplaan ja julgus mõelda suurelt. Skeleton on Eesti üks rahvusvaheliselt tuntud edulugusid – meie Eesti inimeste ellu kutsutud idee, mis täna mängib olulist rolli rohetehnoloogias. See, kui Eesti ettevõte investeerib ka väljaspool kodumaad, on tervikuna kasuks kogu Eestimaale. Kuigi olen sünnilt soomlane, siis südamelt olen samavõrd ka eestlane ja tunnen uhkust selle üle, et Eestil on nii suure globaalse mastaabi ja mõjuga tööstusjuht nagu Taavi Madiberk,“ kommenteeris ABB Balti riikide ärijuht ja aasta töösturi konkursi žürii liige Jukka Patrikainen.

Patrikainen lisas, et nüüdseks on kuus aastat Eesti tööstusjuhte tunnustatud. „Kuus aastat tundub pikk aeg, kuid kuus tunnustamist ja nime kõigi meie tööstusjuhtide hulgast on väga lühike nimekiri.

Loe lisaks
Aasta tööstur 2023 esikolmikusse pääsesid Madiberk, Vasnu ja Kirjanen

Eesti on väike riik, kuid saame olla uhked selle üle, kuivõrd pikk on tugevate tööstusjuhtide pink. Me ei tohi alahinnata juhtide rolli, sest Eesti tööstuse tulevik sõltub täielikult sellest, milliseid otsuseid teevad täna meie tööstusjuhid,“ märkis žürii liige.

Taavi Madiberk on üles ehitanud tõsise kõrgtehnoloogilise globaalse haardega tööstusettevõtte, mis põhineb Eesti teadlaste tööl, seisis konkursile laekunud põhjenduses. Ettevõte on edukalt läbinud startup-faasi ja on nüüd tõsine scale-up, sest 200 miljoni euroseid tehaseid ei tee Eesti firmad just iga päev. Ühtlasi on energiasalvestus üks tähtsamatest rohetehnoloogiatest. Skeleton on aastate jooksul noppinud mitmeid ettevõtlusauhindu erinevates riikides ja lisaks osaleb Madiberk aktiivselt mitmete organisatsioonide töös.

Aasta töösturi konkurss toimus tänavu kuuendat korda. Konkursile laekus kokku kümme kandidaati, kelle hulgas oli lisaks Taavi Madiberkile ka Alvar Sass (Harju Elekter Eesti), Martin Vares (Fractory), Meelis Jürgens (Estiko-Plastar), Nadežda Dementjeva (Inission Tallinn), Raivo Vasnu (NPM Silmet), Raul Kirjanen (Fibenol), Priit Koit (Utilitas), Roland Lepp (Maag Grupp) ja Tiit Atso (Harju Elekter Group).

Kolme finalisti hulka hääletas žürii Taavi Madiberki, Raivo Vasnu ja Raul Kirjaneni. Lugejate ja žürii häälte liitmise tulemusel osutus võitjaks Taavi Madiberk.

Konkursi žüriisse kuuluvad Aasta tööstur 2022 ja Milremi juht Kuldar Väärsi, ABB Balti riikide ärijuht Jukka Patrikainen, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EASi ja Kredexi ühendasutuse juhatuse liige Sigrid Harjo, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstusvaldkonna juht Andri Haran ning Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

Aasta töösturi konkurssi korraldavad Äripäev, Tööstusuudised ja ABB Eesti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077