Autor: Tööstusuudised.ee • 9. november 2023

Septembris vähenes eksport veelgi

Statistikaameti andmetel eksporditi septembris kaupu ligi 1,5 miljardi ja imporditi ligi 1,7 miljardi euro eest. Võrreldes 2022. aasta sama kuuga vähenes kaupade eksport jooksevhindades 24% ning import 22%. Kaubavahetuse puudujääk septembris oli 207 miljonit eurot, mis suurenes aastataguse ajaga võrreldes 13 miljoni euro võrra.
Statistikaameti andmetel vähenes septembris oluliselt puittoosete väljavedu.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti väliskaubanduse tiimijuht Evelin Puura märkis, et septembris vähenes eksport ja import märgatavalt peaaegu kõigis kaubagruppides. Sarnane kaubavahetuse vähenemine on toimunud kogu III kvartali jooksul. „Kolmandas kvartalis oli langus suurem kaubavahetuses EL-i väliste riikidega. Eksport kolmandatesse riikidesse vähenes 41% ja import nendest 44%. Kõige enam vähenes mineraalsete toodete eksport ja import. Oluliselt vähenes veel elektriseadmete ning puidu ja puittoodete väljavedu ning metalli ja metalltoodete ja mehaaniliste masinate sissevedu,“ lisas Puura.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077