Autor: Tööstusuudised.ee • 2. november 2023

Puidukonverentsil selguvad aasta parimad puitehitised

Täna Kultuurkatlas toimuval rahvusvahelisel puidukonverentsil “Puit - tulevikuarhitektuuri võti” arutlevad oma ala spetsialistid tulevikuarhitektuuri väljakutsete ja võimaluste üle. Õhtu lõpus selguvad ka Eesti aasta parimad puitehitised.
Aasta parima puitehitise nominendid,
Foto: Tõnu Tunnel

Konverentsi peakorraldaja Erik Konze sõnul on üritust võimalik juba 17. korda läbi viia tänu kohaliku puidusektori edukusele, mille tähtsus aina kasvab. “Kogu maailmas seisab ehitussektoril ees suur muutuste aeg. Praegu vastutab ehitatav elukeskkond 40% õhku paiskuva süsiniku eest, mida on selgelt liiga palju. Arhitektuuril on siinkohal võimalus seda numbrit märkimisväärselt parandada. Vähendades fossiilsete loodusvarade kasutamist ehituses ning luues suuremat väärtust kohalikule biomaterjalile, suudame me rohkem süsinikku oma majades kinni hoida. Puitmajad on tulevik, mille disainimises ja tootmises on Euroopas eeskujuks just siinne tööstussektor ja kohalikud arhitektid,” ütles Konze.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077