Autor: Lenno Uusküla • 4. oktoober 2023

Luminori peaökonomist: tööstustoodangu langus on hirmutav

Augusti tööstustoodangu langusega võrreldavat kukkumist on Eesti tööstustoodangu ajalugu näinud vaid korra kahekümne kolme aasta vältel, kirjutab Luminor panga peaökonomist Lenno Uusküla. Tööstussektorit päästaksid praegu vaid uued tooted ja uued turud.
Lenno Uusküla
Foto: Luminor

Kuigi võrreldes juuliga oli augustis tööstustoodang veidi kõrgem, siis selle tase on jätkuvalt väga madal. Kolme kuu libiseva keskmise järgi on kukkumine maksimumtasemest 17,1%. Joonisel ongi näha töötleva tööstuse mahud 3 kuu libiseva keskmisena ja praegune suur kukkumine ei ole selle järgi veel leidnud uut põhja ja kasvufaasi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077