Autor: Stiine Reintam • 22. september 2023

Tõusva käibega eksportijad: peab oskama otsida

Samal ajal, kui eksporditurg on tugevas languses, leidub eksportijate seas ka vastuvoolu ujujaid. Edu saavutanud ettevõtted tõdevad siiski, et võrreldes teiste riikidega peavad Eesti firmad väga palju pingutama.
Estover Piimatööstuse tegevjuht Hannes Mootse.
Foto: Sille Annuk / Postimees / Scanpix

Estover Piimatööstus on suutnud leida üles kliendid Itaalias ning kasvatanud ettevõte käivet.

„Väga suur asi, mis selle tõusu põhjustab, on väga suur meeskonnatöö,“ ütles Estover Piimatööstuse tegevjuht Hannes Mootse. Samas, Itaalias oli suur juustu toorainete nõudlus pärast ulatuslikke põlenguid ja põudasid. Sealt haaras Estover Piimatööstus kinni.

Mootse tõdes, et eksporditurul on kliendil päris suur võim hinda survestada, sest tegijaid on palju. Klientide ees peab olema enesekindel ja olema hea läbirääkija.

Põhjamaades on tootmismahud palju suuremad ning Eesti tootjate hinnad võivad seepärast kallimad olla. Konkurentide tootmissüsteemid võivad olla rohkem automatiseeritud ning ongi seetõttu konkurentsivõimelisemad. Nemad võivad rohkem hinnas järele anda, mida Mootse sõnul Eestis eriti teha ei saa.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077