Autor: Tööstusuudised.ee • 13. september 2023

Põlevkivist elektri tootmine kasvas mullu

Statistikaameti andmetel tootsid elektrijaamad 2022. aastal 8910 gigavatt-tundi (GWh) elektrit ja 5074 GWh soojust. Elektritoodang kasvas võrreldes eelmise aastaga 21% ja soojuse toodang 8%.
Auvere elektrijaam.
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helle Truutsi sõnul kasvas põlevkivist toodetud elektri kogus aastaga 42%, moodustades üle poole (57%) kogu toodetud elektrist. 2021. aastal moodustas põlevkivist toodetud elekter 49% kogu toodetud elektrist. Ka põlevkivigaasist toodetud elektri kogus kasvas 14%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077