Autor: Tööstusuudised.ee • 8. september 2023

Valga lähedal avati Lõuna-Eesti suurim päikesepark

Taastuvenergiatootja Evecon avas Valga vallas Tsirguliina aleviku lähistele rajatud Lõuna-Eesti suurima päikesepargi koguvõimsusega ligemale 16 MW, mis võimaldab katta 2500 majapidamise aastase energiavajaduse.
Kopli päikesepark võtab enda alla 27 hektarit, olles praegu Lõuna-Eesti suurim.
Foto: Jassu Hertsmann/Evecon

„Valga vallal võib tulevikus olla riigi energeetikas suur roll – kui eelmise sajandi viiekümnendatel aastatel ehitati massiivsed energiapargid Ida-Virumaale, siis taastuvenergia sektoris pole kahtlust, et järgmistel aastate rajatakse siia piirkonda suur hulk energiaparke,“ lausus Eveconi tegevjuht Karl Kull Kopli päikesepargi avamisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077