Autor: Toomas Kelt • 9. juuni 2023

Hiina idufirma väidab, et leiutas imeliste omadustega aku elektriautodele

Hiina idufirma toob turule aku, mis väidetavalt ei kaota külma käes oma võimsust ning mida saab täis laadida vähem kui kümne minutiga. Nii väidab Hiina star-up Greater Bay Technology, mis esitles hiljuti oma elektriautodele mõeldud akut.
Elektriautode laadimispunkt.
Foto: Liis Treimann

Kauppalehti kirjutab, et väidetavalt kasutab ettevõte oma uuenduslikus Phoenixi akus ülijuhtivaid materjale, mis annavadki võimaluse parandada aku omadusi. Samuti on sellele lisatud temperatuurihalduse süsteem, mis suudab aku soojendada viie minutiga miinus 20 kraadi juurest pluss 25 kraadini. Tänu sellele saab aku laadida kõigi ilmaolude juures laadida täis vaid kuue minutiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077