Autor: Kristel Härma • 31. mai 2023

Peter Hunt müüs maha Wendre tehasehooned

Wendre tekstiilitööstuse Pärnu Lina tänava tehasehoone kuulub septembrist alates Soome kinnisvarafondile, kellelt kohalik tööstus nüüd oma ruume rendib. Siiski mitte kogu pinda, sest osale ruumist otsib uus omanik praegu üürilist kinnisvaraportaalis.
Ettevõtja Peter Hunt teeb Eesti ärides muudatusi, lisaks kinnisvara müümisele on Wendre tipus värske juht.
Foto: Eiko Kink

Ka Wendre Maardu ja Vändra tootmis- ja laohooned said eelmisel aastal uued omanikud.

Kinnisvara müügist teenis Wendrega samasse ettevõtete gruppi kuulunud Trading House Property eelmisel aastal üle 39 miljoni euro. Pärnu tehasehoone tehingu suurus oli üle 30 miljoni euro, ütles uus omanik, Soome kinnisvarafond Titanium Baltic Real Estate.

Peter Hunt ei tahtnud kommenteerida, miks ta otsustas Wendre Pärnu tootmishoone müüa, ega sedagi, kas osa hoone väljarentimine võiks viidata Wendre tootmismahu vähenemisele.

"Mul pole midagi huvitavat sellest rääkida," ütles ta ja lisas, et ta ei näe põhjust omavahelisest tehingust rääkida.

Wendre Lina tänava tehasehoone ostis Soome kinnisvarafond Titanium Baltic Real Estate, mis on asunud Baltikumis kanda kinnitama.

Titaniumi kinnisvara portfellihaldur Siim Rosenthal ütles, et Wendre tootmishoone oli müügis maakleri kaudu. "Wendre tootmishoone puhul meile meeldis eriti, et pakuti tugeva grupiga sale and leaseback-tehingut (müük ja tagasirent – toim), mille käigus on võimalik leida läbirääkimiste kaudu mõlemale osapoolele sobilikud tingimused pikaajalise koostöö jaoks," märkis ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077