Autor: Pille Ivask • 19. jaanuar 2023

Kaaperdatud äri: Wendre omanik nõuab endiselt juhtkonnalt kolme miljonit eurot

Tekstiilitootja Wendre omanik Peter Hunt nõuab firma endistelt juhtivtöötajatelt ligi kolme miljonit eurot, sest ekstöötajad kandsid tema arvates firmast välja tundlikku materjali ja kasutasid seda oma uue äri tegemiseks.
Endised kolleegid Vahur Roosaar (vasakul) ja Peter Hunt on tülli pööranud. Hunt kokkuleppele minna ei kavatse ning nõuab endiste töötajate käest miljoneid.
Foto: Eiko Kink

Peter Hundil on enda jaoks kõik selge. See oli vargus. Sigadus. Kaaperdamine. Noa selga löömine. “Ma olen nii pettunud,” ütleb Hunt.

Pärnumaa tekstiilifirma Wendre endise juhtkonna meelest on kogu lugu aga hoopis teine. Mitte nii mustvalge ja oluliselt nüansirikkam.

Omaniku ja endise juhtkonna kirjeldustest kooruvad välja justkui kaks eraldi lugu.

Äritüli juured on 2018. aastas, mil toona 13 aastat Wendret juhtinud Vahur Roosaar ettevõttest lahkus. Roosaar ütles toona, et lahkumise põhjuseid oli mitu – esiteks tekkisid tal uued võimalused ja mõtted ning teiseks oli ta Wendres olnud juba pikka aega.

Hunt meenutab, et ei küsinud Roosaarelt toona, mida too teha plaanib. Ta polnud enda sõnul teadlik, et Roosaar ostab ära konkurendist Viljandi ettevõtte Toom Tekstiil.

Roosaar ütleb, et Wendrest lahkumise ajal ei olnudki tal plaani tekstiilivaldkonnas jätkata ning ta asus tööle hoopis mujal. “Kui Illimar Toom (Toom Tekstiili endine omanik - toim) võttis mitmeid kuid hiljem minuga ühendust ja tegi pakkumise Toom Tekstiili ostmiseks, otsustasin seda võimalust kasutada. Väljakutse oli seda huvitavam, et olen oma valdkonna teadmised algselt ka Toom Teksiilist saanud,” ütles Roosaar.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077