Autor: Tööstusuudised.ee • 26. mai 2023

Michal: elektriturg saab olema taastuvenergia nägu, hinnad surutakse alla

Kliimaminister Kristen Michali sõnul plaanitakse elektriturg kujundada EL-ülese reformiga rohkem taastuvenergia nägu.
Kliimaminister Kristen Michal
Foto: Raul Mee

Valitsus kinnitas Eesti seisukohad Euroopa Liidu energeetikaministrite kohtumiseks, kus on arutlusel Euroopa Liidu (EL) elektrituru korralduse reform. Reformi eesmärk on kaitsta elektritarbijaid paremini hinnatõusude eest ja kiirendada taastuvenergia kasutuselevõttu. Eesti pooldab uusi lahendusi, kus igaüks saab oma toodetud energiaga mugavamalt kaubelda ning vabad liitumisvõimsused oleksid turul avalikud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077