Autor: Tööstusuudised.ee • 26. mai 2023

Enefit Green investeerib suure päikesepargi rajamisse

Enefit Green alustab Eesti suurima päikesepargi rajamist Sopi-Tootsi taastuvenergeetika alale. 74-megavatine Sopi päikesepark on plaanitud alustama tööd 2025. aasta alguses.
Purtse hübriidpark.
Foto: Enefit Green

Enefit Greeni juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul ehitab ettevõte Põhja-Pärnumaale Baltimaade suurima taastuvenergia ala: „Tuule- ja päikeseenergia täiendavad üksteist, sest tuulest saab kõige rohkem elektrit toota sügisest kevadeni, päikesepargi suurim tootlikkus jääb aga suvekuudele. Rajades ammendunud Tootsi turbamaardlale nii tuule- kui ka päikesepargi anname praegusele väheväärtuslikule maale uue otstarbe ning viime Eesti lähemale taastuvenergia eesmärkide saavutamisele,“ selgitas Kärmas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077