Autor: Tööstusuudised.ee • 22. mai 2023

Swedbanki tööstusuuring: ettevõtted pingutavad, et püsida konkurentsis

Swedbanki korraldatud tööstuseuuringu põhjal usuvad ettevõtete juhid, et tänavu käive, toodangumaht ja kasumlikkus keskmiselt langevad. Investeeringutega jätkatakse ning töötajate palk eesootaval aastal kasvab.
Swedbanki uuringus osales 257 ettevõtet.
Foto: Andras Kralla

Värskelt valminud uuringu järgi ootab tööstussektor möödunud aastatest stabiilsemaid olusid, sest tarneahelad on uuesti tööle saadud, kuid keerulisemat olukorda majanduses, mida iseloomustab sektori keskmise käibe langus 0,5%, tootmismahu langus 0,7% ja kasumlikkuse langus sektori keskmisena 12,4%. Kasumlikkuse langust prognoosib iga kolmas Eesti tööstusettevõte ning kõige pessimistlikumalt hindavad olukorda puidu- ja ehitusmaterjalide tööstuse ettevõtted.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077