Autor: Tööstusuudised.ee • 28. aprill 2023

Ragn-Sellsi uus tehas püüab lendtuhast soola kinni

Keskkonnaettevõte Ragn-Sells avas reedel Stockholmi lähedal maailmas ainulaadse tehase, kus jäätmete põletamisel tekkivast lendtuhast võetakse välja sool, millel on 90% väiksem süsiniku jalajälg ning mida taaskasutatakse väetistes ja maanteesoolades.
Ragn-Sellsi lendtuha väärindamise tehas Rootsis.
Foto: Ragn-Sells

Jäätmepõletusjaamade korstnatest kinni püütud lendtuhk on ohtlik jääde, mis samal ajal sisaldab soolade kujul suures koguses väärtuslikke tooraineid, nagu kaalium, naatrium ja kaltsium. Ash2Salt-tehnoloogiaga, mille töötasid välja Ragn-Sells ja selle innovaatilisi ringmajanduslahendusi arendav EasyMining, saab tonni tuha kohta eraldada kuni 200 kg soola.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077