„Eesti Parima Toiduaine“ konkursi hõbemärke jagati kokku 11 kategoorias. Piirkondlike väiketoodete võitjad selguvad järgmisel nädalal ning kuldmärgid ehk selle aasta Eesti parimad toiduained aprillis.

- Sirje Potisepa sõnul on toodete suhkrusisaldus oluliselt vähenenud.
- Foto: Raul Mee
Toiduliidu juht Sirje Potisepp tõi välja ühe tänavuse trendina taimsete toodete lisandumine toiduvalikusse – näiteks parimaks magustoiduks tunnustatud taimne dessert seljatas kõik laekunud ja konkursil domineerinud jäätised pika puuga. „Ka suhkrusisaldust on oluliselt vähenenud – mõnel tootel on sellevõrra maitsekust vähendatud, teistel nagu näiteks parimal piimatootel, on valged suhkrud asendatud puuviljadest suhkrutega,“ tõi Potisepp näite.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Tööstusettevõtte tööprotsesside edukus algab töökindlatest ja vastupidavatest seadmetest. Lahendused, mis taluvad äärmuslikke töötingimusi ning toetavad kiiret ja täpset andmetöötlust, muudavad igapäevaprotsessid sujuvamaks ja efektiivsemaks. Tööstusseadmed aitavad vähendada seisakuid, tõsta tootlikkust ja kindlustada tööprotsesside sujuvuse ka karmides oludes ‒ olgu tegemist laohalduse, tootmise, toodete etiketeerimise või andmesisestuse ja -vahetusega.