Autor: Tööstusuudised.ee • 5. jaanuar 2023

Riik toetab vesinikuprojekte 49 miljoni euroga

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ja Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) töötasid välja uue toetuse rohevesiniku kasutuselevõtuks transpordi- ja tööstussektoris.
Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.
Foto: Raul Mee

„Eestis on juba ehitamisel või positiivse investeerimisotsuse saanud tuuleparke koguvõimsusega, mis on ligikaudu võrdne Eestis seni püstitatud tuuleparkidega. Lisaks on Eesti tõusnud installeeritud päikeseparkide võimsuse järgi rahvaarvu suhtes Euroopa riikide arvestuses lausa kuuendale kohale. Seega on igati kohane keskenduda taastuvenergia võimsuste arendamise kaasaaitamise kõrval ka nendele lahendustele, mis võimaldavad ühe enam toodetavat taastuvenergiat rohepöörde elluviimiseks ära kasutada. Taastuvenergiast toodetav vesinik ongi üks selline võimalus ning uus toetus loob head eeldused, et ka Eestis käivituksid esimesed vesinikuprojektid ning saaksime vajalikud kogemused,“ rääkis majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077