Autor: Tööstusuudised.ee • 16. detsember 2022

Maailma metsade tervisekontroll: ainult 28% metsadel läheb hästi

Viimased uuringud näitavad, et raadamise, maakasutuse muutuse ja põllumajanduse intensiivse mõju tõttu on ainult 28% maailma metsadest hea tervise juures.
Single.Earthi asutasid 2019. aastal Merit Valdsalu ja Andrus Aaslaid.
Foto: Single.Earth

Montreali on kogunenud maailma riikide esindajad ÜRO bioloogilise mitmekesisuse konventsiooni konverentsile (COP15). Kohtumise eesmärk on vastu võtta ülemaailmne elurikkuse raamistik, et peatada ja tagasi pöörata elurikkuse vähenemine. Eesti rohetehnoloogia ettevõte Single.Earth esitles COP15-l oma ökosüsteemi terviklikkuse indeksit. Uudse metoodika kohaselt on terveid või vähese inimmõjuga metsi alles vaid 11,4 miljonit ruutkilomeetrit, mis moodustab 28,01% kõigist metsadest maailmas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077