Autor: Tööstusuudised.ee • 21. september 2022

Süsinikuraha hakkab liikuma

Esimesed Eesti metsaomanikud said septembris oma pangakontodele „süsinikuraha“. Single.Earth alustas oma platvormil registreerunud metsaomanikele väljamakseid.
Single.Earthi jätkusuutlike metsade juht Kaspar Põder.
Foto: Single.Earth

Metsaomanikud, kes on Single.Earthi platvormil registreerunud ja läbinud vajalikud kliendi tuvastamise protseduurid (sh isikusamasuse kontrolli ja rahapesu riskihinnangu) ja kelle mets on olnud puutumatu viimased 20 aastat, saavad ühe MERIT tokeni iga 100 kg metsas seotud CO2 eest, teatab Single.Earth. Veel käesoleva aasta jooksul lisanduvad hindamismudelisse ka liigirikkuse ja süsiniku varu indikaatorid. Single.Earthi 20-liikmeline teadusmeeskond on loonud planeedist Digitaalse Kaksiku, et kirjeldada looduse toimimist peaaegu reaalajas. See on kogu platvormi alustala.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077