Autor: Tööstusuudised.ee • 30. november 2022

Ukraina ülesehituse lahendus peitub osaliselt puidus

Nädalavahetusel toimunud Garage48 Future of Wood 2022 arendusüritusel otsiti uudseid puidu kasutamise lahendusi, mida saaks rakendada ka Ukraina sõjajärgsel ülesehitamisel. Võidu viis koju tiim 1+X, kes arendavad Ukraina sõjas vanemad kaotanud lastele uut kodu. See tugineb modulaarsel põhupaneelidest süsteemil ning on kasutatav võrguühendusteta.
Võitjatiim 1+X arendab lihtsalt ehitatavat kodu.
Foto: Silver Gutmann

Möödunud nädalavahetusel kogunes Tallinnas 160 arhitektuuri ja puidu töötlemise tudengit ja eksperti, et prototüüpida lahendusi Ukraina ülesehitamise toetamiseks. Garage48, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Teadusagentuuri ning TSENTER Kompetentsikeskuse kaaskorraldamisel toimus arhitektuuri, puidutöötlemise ja metsanduse valdkondadele suunatud arendusnädalavahetus juba kuuendat korda. Garage48 Future of Wood 2022 fookuses olid kerg-, moodul- ja ringhoonete projekteerimis- ja tootmistehnoloogiad, väheväärtusliku biomassi väärindamine ning uudsed puidutooted.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077