Autor: Tööstusuudised.ee • 28. november 2022

Soome keskkonnaorganisatsioonid kaebavad valitsuse nõrkade kliimameetmete pärast kohtusse

Keskkonnaorganisatsioonid Greenpeace ja Soome kaebavad Soome kaebavad valitsuse ebapiisavate kliimameetmete pärast kohtusse. Nende hinnangul on valitsuse tegevusetuse tõttu ohus Soome kliimaseaduses sätestatud eesmärk jõuda süsinikneutraalsuseni aastaks 2035.
Metsade süsinikusidumise võime on vähenenud paljudes Euroopa riikides, teiste seas ka Eestis.
Foto: Toomas Kelt

Kauppalehti kirjutab, et organisatsioone pani tegutsema kevadel teatvaks saanud asjaolu, et Soome maakasutussektor on muutunud süsiniku sidujast heiteallikaks. Soome metsade süsinikusidumine on vähenenud sidumisvõime kadunud. Soome kliimapoliitika tuginebki aga süsiniku neeldajate kompenseerivale mõjule heitkogustele.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077