Autor: Toomas Kelt • 10. november 2022

Kartongitööstuse tulevik on helge

Ülemaailmne nõudlus metsasektori toodete järele on erinev – saematerjali nõudlus langeb, kartongi järele aga kasvab. Fastmarketsi prognoosi kohaselt näitab ülemaailmne nõudlus ja pakkumine, et kartongiturg kasvab.
Todiainete pakendamine papp-karpidesse suurendab nõudlust kartongi järele.
Foto: Stora Enso

Üle 90% ülemaailmsest kartongi nõudlusest, tootmisest ja tootmisvõimsusest on koondunud kolme piirkonda: Aasiasse , Euroopasse ja Põhja-Ameerikasse. Pärast kolme languseaastat kasvasid eelmisel aastal nii tootmine kui ka tootmisvõimsus. Võrreldes eelmise aastaga on praegune tootmisvõimsus 4,6 miljoni tonni võrra suurem.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077