Autor: Tööstusuudised.ee • 28. oktoober 2022

Ministeeriumid: kliimaeesmärkide täitmisel peame otsima tasakaalu

Kasvuhoonegaaside heite vähendamise võimalusi tuleb otsida kõigis sektorites ning kokkuvõttes peame siin leidma tasakaalukoha, sel moel et leevendaksime kliimamuutusi, säiliks ettevõtete konkurentsivõime ja tagatud oleks toidujulgeolek. Nii saab lühidalt kokku võtta riigi vastuskirja 11 organisatsiooni pöördumisele, kus nad leidsid, et maakasutuse ja metsanduse sektori (LULUCF) eesmärkide täitmine käib Eestile üle jõu ning paneb löögi alla ettevõtluse maakohtades.
Kliimaeesmärkide saavutamine on nagu vikerkaare alt kullapoti otsimine - kes sellesse usub, kes mitte.
Foto: Toomas Kelt

„LULUCFi sektori sees saavad kasvuhoonegaaside heite vähendamisse ning sidumise suurendamisse panustada nii metsandus, turbatööstus kui ka põllumajandus,“ märkis vastuskirjale alla kirjutanud keskkonnaminister Madis Kallas. „Eesti on läbirääkimistel saavutanud ka mitmed paindlikkused ja leevendused. Peagi kokku lepitavate eesmärkide täitmisel saame kõikide sektorite peale kokku leida Eestile kõige kulutõhusamad ja mõistlikumad viisid kliimaneutraalsuse poole liikumisel.“

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077