Autor: Tööstusuudised.ee • 20. oktoober 2022

Tootjahinnad võtsid septembris suuna allapoole

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes 2022. aasta septembris võrreldes augustiga 1,3% ja tõusis võrreldes eelmise aasta septembriga 23,2%, teatas statistikaamet.
Toiduainetööstuse tootjahinnad vedasid indeksit kõrgemale, selles vallas oli hinnatõus 25,8 protsenti.
Foto: Julia-Maria Linna

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit 2021. aasta septembriga võrreldes eelkõige hinnatõus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, toiduainete ja metalltoodete tootmises ning kemikaalide ja keemiatoodete tootmises. „Töötlevas tööstuses kokku oli hinnatõus 17,4%, sealhulgas toiduainete tootmises 25,8%,“ märkis Šokman pressiteate vahendusel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077