Autor: Tööstusuudised.ee • 19. september 2022

Viimane päev esitamiseks! Esita oma aasta töösturi kandidaat

Äripäev, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti valivad tänavu juba viiendat korda aasta töösturit. Kandidaatide esitamine kestab 19. septembrist 10. oktoobrini, võitja selgub 16. novembril 2022 toimuval konverentsil "Tööstuse äriplaan 2023".
Kellest saab Aasta tööstur 2022?
Foto: Pixabay

"Tööstusest ei ole võimalik kunagi liiga palju rääkida – see on ju meie majanduse nurgakivi. Sel põhjusel tahame ka sel aastal Eestis tööstuse juhte esile tõsta," ütleb aasta töösturi žürii liige ja ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen.

"Praegusel ajahetkel, kui kogu maailm on silmitsi seismas mitmete väljakutsetega – tooraine, logistika, muutuv majanduskeskkond – on see tööstusvaldkonna jaoks võimaluste- ja lahendusterohke aeg. Taolistel muudatuste rohketel aegadel toimub meie tööstusettevõtetes mitmeid arenguid, mis sageli jäävadki vaid ettevõtte siseseks uhkustundeks. Kuid tõstes need tehtud teod esile, saame seeläbi tunnustada meie tööstusjuhte järjepideva töö eest ning samuti tunda uhkust kogu Eesti tööstusvaldkonna arengute üle," märgib Patrikainen.

Tööstusuudised.ee juht ja konkursi eestvedaja Harro Puusild kutsub ettevõtlusorganisatsioone ja ettevõtjaid mõtlema oma headele partneritele ja silmapaistvatele tööstusjuhtidele, kelle töö ja panus Eesti tööstusmaastikul väärib tähelepanu ja tunnustamist. "Üllatage oma konkurenti või partnerettevõtet ja esitage ettevõtte juht aasta töösturi konkursile, et tema panusest ja tööstus kuuleksid ka teised," julgustab Puusild.

Kuidas selgub võitja?

Võitja selgub žürii ning Tööstusuudised.ee ja Äripäeva lugejate häälte liitmisel (mõlemal on 50-protsendiline osakaal). Oktoobris saavad lugejad tutvunud kõikide esitatud kandidaatidega, kelle hulgast valib žürii esikolmiku. Seejärel saavad lugejad esikolmikust oma lemmiku valida. Võitja selgub 16. novembril Tallinna Sadama uues kruiisiterminalis toimuval konverentsil „Tööstuse äriplaan 2023“.

Aasta töösturi konkursi eesmärk on tunnustada tööstusettevõtete juhte ja omanikke ning nende pingutusi oma ettevõtte ja sektori arendamisel. Kandidaadina saab esitada ettevõtte tegevjuhi, omaniku, juhatuse või nõukogu liikme.

Kandidaadi esitamisel tuleb põhjendada, miks just tema vääriks aasta töösturi tiitlit. Põhjendusse võib suhtuda loominguliselt, sest aasta töösturi tiitlivõidu võib tuua ka põnev või ootamatu tegu, mille peale laiem avalikkus ei tulekski või millest teab vaid sisering, kuid mis vääriks kindlasti ka laiemat tähelepanu.

Samuti võib kandidaat tulla ettevõttest, mis on selle juhi töö tulemusel suutnud eksporti hüppeliselt kasvatada või läbi viinud olulisi ja suure mõjuga arendusprojekte. Kandidaat võib olla ka keegi, kes on panustanud sektori arengusse läbi investeeringute, laienemiste või tootearenduse. Kandidaat võib olla ka sektori silmapaistev eestkõneleja, kes julgeb tööstuse nimel sõna võtta ja tervet sektorit seeläbi kuuldavamaks muuta.

Kandidaadi esitamisel on oluline, et tema eriline tegu oleks tehtud viimase aasta jooksul ehk perioodil november 2021–oktoober 2022. Konkursile ei saa esitada eelmise aasta võitjat, samuti ei saa konkursile esitada iseennast.

Konkursi žüriisse kuuluvad Aasta Tööstur 2021 ja Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe, ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, Kredexi ja EASi ühendasutuse juht Lauri Lugna, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstusvaldkonna juht Andri Haran ning Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

Kuidas kandidaati esitada saab?

Aega on 3 nädalat, kuni 10. oktoobrini

Kandidaate saavad esitada tööstussektori erialaliidud, ettevõtlus- ja avaliku sektori organisatsioonid, ettevõtted

Esitamiseks tuleb saata kandidaadi nimi, ettevõte ja põhjendus aadressil [email protected]

Võitja selgub hääletuse teel, žürii ning Äripäeva ja Tööstusuudiste lugejate häälte liitmisel 16. novembril toimuval konverentsil Tööstuse äriplaan 2023

Kes on varem tiitli pälvinud?

Aasta Tööstur 2018 – Heiki Einpaul (Hekotek)

Aasta Tööstur 2019 – Arno Kütt (Cleveron)

Aasta Tööstur 2020 – Ruth Oltjer (Chemi-Pharm)

Aasta Tööstur 2021 – Siiri Lahe (Estonian Cell)

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077