Autor: Tööstusuudised.ee • 12. september 2022

Kruustük: järgmisel aastal võib olla eestlaste toiduvalik märksa vaesem

Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki hinnangul on energia ja tooraine meeletu hinnatõus tekitanud olukorra, kus järgmisel aastal võib olla lihatoodete valik poodides märksa väiksem ning ilmselt ei ole ka mitmed kohalikud tootjad võimelised senisel moel jätkama.
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük tahaks vältida olukorda, kus eestlased sõõvad lõpuks "mingit jama."
Foto: Nõo Lihatööstus

„Kodumaine toidutööstus peab jääma ellu. Eestis toodetud kvaliteetset toitu ja selle tootjaid tuleb keerulistel aegadel hoida, et meie toidutööstus ei liiguks täielikult välismaiste omanike kätte. See ei ole ka riigi huvides, et ettevõtete kasum viiakse Eestist välja, siinsed tehased pannakse kinni ja tootmine läheb Poola. Selle tulemusel täituvad poeletid nn rahvusvahelisele tarbijaskonnale suunatud toodetega ning eestlaste lemmikmaitsetel põhinevad toiduained muutuvad nišikaubaks,“ hoiatas Kruustük.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077