Autor: Toomas Kelt • 25. juuli 2022

Soome metsanduskontsernidel rekordilised majandustulemused

Esimese poolaasta majandustulemused avalikustanud Soome metsandushiiglased UPM ja Stora Enso teatasid rekordilistest kasumitest.
UPMi Lappeenranta biotoodete tehas.
Foto: Tuomas Uusiheimo/UPM

Stora Enso käive oli esimesel poolaastal 5852 miljonit eurot ja ärikasumit teeniti 1008 miljonit eurot (2021. aastal vastavalt 4868 ja 692 miljonit eurot). Kontserni tegevjuht Annica Bresky teatas pressiteate vahendusel, et aprillis-juunis kasvas ärikasum aastatagusega võrreldes 39 protsenti. Nõudlus erinevate pakendite järele püsis stabiilsena, kuid ettevõtte tegevust on pärssinud raskused kaubakonteinerite saadavusega ja probleemid meretranspordis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077