Autor: Toomas Kelt • 25. juuli 2022

Rootsis veab puitu elektriline metsaveok

Rootsi veokitootja Scania ja Euroopa suurim erametsaomanik SCA töötasid välja maailma esimese elektrilise puiduveoki. 80-tonnise kandevõimega veok transpordib puitu SCA Gimonäsis asuva puiduterminali ja Obbola paberivabriku vahel.
Scania elektriline metsaveok.
Foto: Dan Boman/Scania

Scania e-mobiilsuse juht Fredrik Allard ütles pressiteates, et 80-tonnine akujõul töötav metsaveok näitab, et ka raskeveokeid saab elektrifitseerida. Ühtlasi on see vajalik samm Rootsi kliimaeesmärkide saavutamiseks. Elektriveoki kasutuselevõtt võimaldab vähendada puidutranspordiga tekitatavat süsiniku heitekoguseid 55 tonni võrra aastas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077