Autor: Tööstusuudised.ee • 25. juuli 2022

Kuuse-kooreüraski suhtes tuleb valvas olla

Keskkonnaagentuuri ja RMK andmete põhjal on tänavune kuiv ja soe suvi loonud viljaka pinnase kuuse-kooreüraski arvukuse kasvuks. Juuli teises pooles on soodsate ilmaolude püsimisel oodata juunis koorunud noormardikate lendlust ning teise põlvkonna haude rajamist, mistõttu tasub oma metsal pilk peal hoida eelkõige just neil metsaomanikel, kelle maadel kasvab kuuseenamusega puistuid.
Atso Adson Valgamaa metsaühistust näitab kooreüraski tegevust puukoore all.
Foto: Anniki Leppik

Iseäranis suur on kuuse-kooreüraski probleem Lõuna-Eestis, kus viimaste aastate tormised, põuased ja soojad suved on kuusikud kahjurile vastuvõtlikukus muutnud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077