Nõo Lihatööstuse müük kasvas mullu üle kuue protsendi
Kodumaisel kapitalil Nõo Lihatööstuse käive ulatus mullu 37,4 miljoni euroni, mis on 6,25% rohkem kui aasta varem. Kasum võrreldes varasema aastaga küll kahanes, kuid jäi siiski igati soliidselt kahe miljoni euro lähedale.
„Nõo oli seega sektoris väheseid, kes suutis müüki kasvatada – aastaaruannetest selgub, et teiste oluliste lihatööstuste Eesti ja Baltikumi müük jäi aasta varasemaga kas samaks või isegi vähenes märgatavalt. Kuid jälgime samal ajal teraselt majanduse oluliselt muutunud vaadet ja uusi väljakutseid,“ kommenteeris Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.
Oleme poekettidelt saanud tagasisidet, et kaupa küll ostmata ei jäeta, kuid järjest rohkem otsitakse kollaselt sildilt soodustust, tunnistab Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.
Tööstusuudised uuris Eesti toidutööstustelt, kuidas on kulgenud sõjapõgenike palkamine ja kuidas sõda toidutööstust mõjutab. “Kindlasti on toidutootjad sunnitud hindu tõstma ja mõned ilmselt lõpetavad ka tegevuse,” sõnab Leiburi personalijuht Jane Pannel.
Nõo Lihatööstus tõi koostöös Tartu Ülikooli, EASi ja Eesti Koolitoidu Liiduga turule tervisliku tootesarja noortele, et võidelda ülekaalulisusega ning pöörata tähelepanu tasakaalustatud toitumisele.
Tööstusettevõtte tööprotsesside edukus algab töökindlatest ja vastupidavatest seadmetest. Lahendused, mis taluvad äärmuslikke töötingimusi ning toetavad kiiret ja täpset andmetöötlust, muudavad igapäevaprotsessid sujuvamaks ja efektiivsemaks. Tööstusseadmed aitavad vähendada seisakuid, tõsta tootlikkust ja kindlustada tööprotsesside sujuvuse ka karmides oludes ‒ olgu tegemist laohalduse, tootmise, toodete etiketeerimise või andmesisestuse ja -vahetusega.