Autor: Eliisa Matsalu • 14. juuli 2022

Hiina eksport kasvas jõuliselt, ent riigi majanduse tulevik on tume

Hiina tehased pääsesid koroonapiirangute käest, mille peale kasvas Hiina eksport juunis viimase viie kuu kiireimas tempos. Paraku pole Hiina majanduse väljavaade siiski hea – järsult on aeglustunud import ja suurenenud on uued viirusepuhangud.
Kevadel tabas Hiina eksporti korralik löök, kui valitsus kohustas mitmetel tehastel viirusepuhandute tõttu töö peatada.
Foto: Reuters/Scanpix

Kevadel tabas Hiina eksporti korralik löök, kui valitsus kohustas mitmetel tehastel viirusepuhandute tõttu töö peatada. See andis hoobi tarneahelatele ja kaubasadamates tekkisid ummikud, kirjutab Reuters. Nüüd on piirangud tehastele kadunud ja eksport näitab kasvutrendi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077