Autor: Kristel Härma • 5. juuli 2022

Puidutööstust tabas ränk hoop: hinnad kukuvad, tellimused kaovad

Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas, kirjutab Äripäev..
Puumarket Mustamäe osakonna juhataja Kauri Kasemägi istub laos, mis on erinevat puitu täis.
Foto: Liis Treimann

Viimastel päevadel enne kolmanda kvartali algust muutusid kohalikud saematerjalitootjad tõsiseks, sest uueks kvartaliks ei olnud klientidega kuigi palju kokkuleppeid tehtud. Nii Toftani juht Martin Arula kui Holttemi juht Eiko Roomet nentisid, et veel on raske mõtestada, mis on juhtunud, kuid varem oleksid olnud samaks ajaks kokkulepped sõlmitud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077