Autor: Andres Vaher • 8. juuli 2022

Eesti rahvusvahelise äri teerajaja: riigi tugi kontserniettevõtetele võiks olla suurem

Aastal 1987 sündis soomlaste Sadolini ja Eesti Kolhoosiehituse liitumise tulemusel esimene Nõukogude ja Lääne vaheline äriühing. Viimasel kümnendil on ettevõte kandnud nime AkzoNobel Baltics ning kuulunud 1995. aastast maailma juhtiva värvide, pinnakattevahendite ja erikemikaalide tootja ridadesse.
Akzo Nobel Baltics juhatuse esimees Elena Past.
Foto: Karli Saul

Kui rahvusvaheline kontsern hõlmab 80 riigis ühtekokku 45 000 töötajat ning peakontor asub Amsterdamis, siis AkzoNobel Balticsi juhtkond toimetab Tallinnas, tootmisüksus asub Raplas, tütarettevõtted Leedus ja Lätis ning ärivarustus Ukrainas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077