Autor: Toomas Kelt • 4. juuli 2022

India keelustas ühekordsed plastist tooted

India valitsus keelustas esimesest juulist plastist ühekordsete toodete müügi. Riik püüab nii võidelda järjest leviva plastireostuse vastu. Suurt kasvu ennustatakse nüüd puit- ja bambustoodete turule.
Ühekordsete plastist esemete keelustamisega loodab India valitsus vähendada laiaulatuslikku plastireostust riigis.
Foto: Pixabay

Rahvaarvult maailma teises riigis on plastijäätmed märkimisväärne saasteallikas, kirjutab CNN. Majanduskasv on suurendanud oluliselt nõudlust ühekordselt kasutatavate plastesemete nagu kõrred, joogitopsid, sööginõud järele. Kokku kasutab India aastas ligikaudu 14 miljonit tonni plasti ning suur osa sellest lõpetab looduses.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077