Autor: Tööstusuudised.ee • 28. juuni 2022

Eksportijad võivad jääda hätta rohereeglite täitmise tõestamisega

Tartu Rakendusliku Kolledži VOCO uurimisprojektide juhi Sigrid Tani sõnul jõustuvad alates oktoobrist järgemööda uued Euroopa Liidu rohereeglid, mille tõttu peavad pangast laenu tahtvad või suurfirmadele allhanget tegevad Eesti ettevõtted hakkama tõendama oma piisavalt väikest keskkonnamõju.
Puitmajade eksportijad peavad hakkama näitama kliendile oma ökoloogilist jalajälge.
Foto: Liis Treimann

VOCO uurimisprojektide juhi Sigrid Tani kinnitusel on Skandinaaviasse müümisel mitmes sektoris juba mõnda aega reaalsus, et kliendile tuleb näidata, mis on olnud tootmise ökoloogiline jalajälg. „Kuigi ranged Euroopa Liidu reeglid alles hakkavad jõustuma, siis näiteks Norrasse palkmaju müües tuleb juba mõnda aega ette näidata, kust tuli kasutatud elekter või kuidas utiliseeriti jäägid. Sisuliselt tuleb raamatupidamisele üks kiht juurde, lisaks eurodele tuleb hakata arvet pidama ka tekitatud CO2 üle,” selgitas ekspert.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077